Aktivitet

Queerhistoria då och nu

Passerat tillfälle
Ons 15 juni 2022
16:00 – 17:00
Teckenspråkstolkat
Hörsalen, Stadsmuseet
Fri entré

Hur har synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet förändrats under historiens gång? Vilken utveckling har skett när det kommer till HBTQI-personers rättigheter i Sverige och vilka HBTQI-frågor är aktuella just nu? Edward Summanen, författare till boken ”Queera tider – HBTQI då och nu” ger en introduktion till queer historieskrivning och nutid. Boken tar upp både historia och samtida livsvillkor för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queers och intersexpersoner. I denna föreläsning får du en introduktion till nutida HBTQI-begrepp, mer kunskap om Priderörelsens framväxt, inspireras av modiga kämpar för jämlikhet och slutligen inblick i vilka frågor som HBTQI-rörelsen driver idag.

Edward Summanen är socionom, genusvetare, författare och skribent. Han har skrivit flertalet metodmaterial, barnböcker och läromedel som fokuserat på just HBTQI, likabehandling och rättighetsarbete. Edward har över 15 års erfarenhet av arbete med HBTQI-frågor, och främst med fokus på hälsa och livsvillkor. ”Queera Tider” är hans senaste bok och utkom på Rabén & Sjögren 2021. Den, liksom denna föreläsning, vänder sig till alla som vill veta mer om HBTQI-frågor.

Praktisk information

Programpunkten tolkas till teckenspråk. Fri entré till föreläsningen. Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-3683600.

Det finns inga kommande aktiviteter