Aktivitet

Queer Onsdag: Queers of the World

Passerat tillfälle
Ons 5 april 2023
18:00 – 19:00
SA Hedlund
Ingår i entrébiljett

Ett intervju- och filmprojekt

Under två och ett halvt års tid har Oliver Jähnke från Göteborg träffat över 80 HBTQIA+ personer runt om i världen och låtit dem dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

I filmerna som finns samlade på Youtubekanalen https://www.youtube.com/c/Queersoftheworld får tittaren ta del av ämnen som de olika personerna brinner för, allt från hur det är att vara trans på gymmet till att vara queer och religiös eller hur det är att vara gay i sitt hemland. Det kan även handla om projekt som personerna driver. Till exempel Page28 – Sveriges enda queera bokhandel, Ramzart – som skapar hållbara BDSM- och kinkprylar eller Snickqueeri som håller separatistiska kurser i trähantverk.

I den här föreläsningen delar Oliver Jähnke, som själv är transkille, med sig av sina erfarenheter och insikter från projektet.

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-3683600. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Om Queer onsdag
På Queer onsdag lyfter vi kulturhistoriska frågor ur ett queert perspektiv och queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Queer onsdag äger rum på Stadsmuseet den första onsdagen i månaden.

Det finns inga kommande aktiviteter