Aktivitet

Queer onsdag: Mian Lodalen

Passerat tillfälle
Ons 7 september 2022
18:00 – 19:00
Teckenspråkstolkat
Hörsalen
Ingår i entrébiljett

Osynliga relationer och förbjuden kärlek

Hur kom det sig att fem kvinnor fick sina liv uthängda i pressen för snart 100 år sedan och vad låg bakom att två unga kvinnor hittades döda tillsammans i Hammarby sjö 1911? Berättelser om kvinnor som älskar kvinnor har varit sällsynta. Med utgångpunkt i böckerna Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria och Lesbiska ligan – en sann kriminalhistoria bidrar Mian Lodalen till att bredda litteraturhistorien. Genom omfattande research lyfter hon i sina romaner fram hur homosexuellas livsvillkor såg ut i Sverige under förra seklet.

Välkomna till ett spännande och underhållande föredrag om upprättelse och synliggörande. Mian Lodalen är författare, frilansjournalist och mycket mer.

Föredraget genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Praktisk info
Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Föreläsningen är teckenspråkstolkad.

Om Queer onsdag
På Queer onsdag lyfter vi kulturhistoriska frågor ur ett queert perspektiv och queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Queer onsdag äger rum på Stadsmuseet den första onsdagen i månaden.

Foto: Elisabeth Ohlson

Fler Queer onsdag

Det finns inga kommande aktiviteter