Aktivitet

Queer Onsdag: Livepod med En gay i taget

Passerat tillfälle
Ons 1 mars 2023
18:00 – 19:00
SA Hedlund
Ingår i entrébiljett

Livepod med En gay i taget

Den här kvällen lyfter vi Göteborg och dess historia ur ett homoperspektiv när museet gästas av Amanda och Joakim Ferm som driver podden En gay i taget. De kommer bland annat att prata om hur det var för dem själva att växa upp som homosexuella, långt inne i garderoben i utkanten av Göteborg. Men hur var det ännu längre bak i tiden– hur träffades man som homosexuell i Göteborg förr i världen när det fortfarande var tabubelagt? Var det i parker eller på speciella klubbar?

”En gay i taget” är en svensk HBTQI-pod av syskonen Joakim och Amanda Ferm som båda är homosexuella. Varje vecka diskuteras HBTQI-relaterade ämnen för att lyfta, förändra, ge uttryck för- samt ge plats åt minoriteter. Det tas upp ämnen som till exempel rör politik, populärkultur och egna erfarenheter kring att leva som manlig respektive kvinnlig homosexuell. Joakim och Amanda breddar alltid sina ämnen och egentligen har de inga regler om vad som får diskuteras och inte, men det sker ur ett HBTQI-perspektiv.

Praktisk info
Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception. Obokade platser släpps fram till att programmet börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Om Queer onsdag
På Queer onsdag lyfter vi kulturhistoriska frågor ur ett queert perspektiv och queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Queer onsdag äger rum på Stadsmuseet den första onsdagen i månaden.

Fler Queer onsdag

Det finns inga kommande aktiviteter