Aktivitet

Queer Onsdag: Mitt Queera Göteborg

Past occasion
Ons 6 oktober 2021
16:00 – 19:30
Teckenspråkstolkat
Kronans apotek i hörnet Vallgatan/Östra Hamngatan. Göteborgs stadsmuseum
Ingår i entrébiljett

Mitt Queera Göteborg är en stadsvandring i jag-form som presenterar delar av Göteborgs HBTQI+historia. Vandringen baseras på texter skrivna av HBTQI+personer boende i Göteborg samt på intervjuer som konstnären Sam Hultin genomfört under 2020. Vandringen leds av guider som bidragit med berättelser till projektet. Efter vandringen presenterar Sam sitt och deltagarnas arbete med projektet i en föreläsning på Göteborgs stadsmuseum där hen även berättar om sitt tidigare arbete med queer kollektiv historieskrivning.

Vandringen är ca 3,5 km lång och är tillgänglig för rullstolar/permobiler. Samling vid Kronans apotek i hörnet Vallgatan/Östra Hamngatan

16.00-17.30 Stadsvandring
18.30-19.30 Föreläsning

Stadsvandringen är en del av en förstudie till det HBTQ-monument som planeras uppföras i Göteborg. Monumentet är initierat av Göteborgs Stads HBTQ-råd genom Charles Felix Lindbergs donationsfond och processleds av Göteborg Konst, Kulturförvaltningen.

Sam Hultin arbetar med performance och video baserat på sitt intresse för queer gemenskap, identitet och historieskrivning. Hultins, ofta platsspecifika verk undersöker kopplingar mellan personliga erfarenheter och större sociala och politiska strukturer. Hens arbete har visats både i Sverige och internationellt och finns representerat på Göteborgs konstmuseum och Malmö konstmuseum. Läs mer på www.samhultin.com

Queer onsdag är en föreläsningsserie där vi lyfter queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv eller kulturhistoriska frågor ur queera perspektiv. Queer onsdag äger rum på Göteborgs stadsmuseum den första onsdagen i månaden.

Begränsat antal platser. Plats måste bokas till både stadsvandringen och föreläsningen. Boka i museets reception eller på telefon 031-3683600. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programmet genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.