Aktivitet

Föreläsning Hundra år i Göteborg: Om medicinen

Passerat tillfälle
Ons 8 februari 2023
18:00 – 19:00
Hörsalen
Ingår i entrébiljett

Medicinen, människorna, vården

Under de senaste 100 åren har sjukvården utvecklats i rasande fart och många av de revolutionerande framsteg som gjorts har skett här i Göteborg. Vid 1900-talets början dominerades sjukvården av infektionssjukdomar och människor dog av bland annat akut lunginflammation och syfilis. Sedan dess har kunskaperna ökat och läkemedel och tekniker har utvecklats.

Gudrun Nyberg är läkare, medicinsk forskare och redaktör för bokserien 100 år i Göteborg. Med utgångspunkt i boken Medicinen, människorna, vården berättar Nyberg om de förändringar som skett sedan 1900-talets början och vilka metoder som idag gör att livslängden för människor har ökat.

Föredraget är del av en föreläsningsserie kopplad till Hundra år i Göteborg – en bokserie om tio volymer. Bokserien har utkommit på initiativ av Gudrun Nyberg med anledning av stadens 400-årsjubileum. Serien behandlar vad som i olika avseenden har hänt i staden de senaste hundra åren. Böckerna är antologier med totalt 64 författare, forskare och specialister inom olika ämnen.

Genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

i samma serie

Det finns inga kommande aktiviteter