Onsdagsföredrag: 1600-talets Göteborg

Göteborgs stadsmuseum
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år

Livet i 1600-talets Göteborg

Under 1600-talet växte murarna runt staden, och kanaler och vallgrav grävdes. Göteborg blev som en fästning. Soldater och andra fraktade trä, sten och andra byggmaterial från vida omkring. Samtidigt drog handeln i gång. Det importerades mat, dryck och mängder av andra varor. Det exporterades också svenska varor. Båtar lade till och lastades av på torgen och längs med kajerna. Vilka spår har detta lämnat efter sig, och hur var det att leva innanför stadsmurarna?

I den här föreläsningen kommer museets pedagog Daniel Finnholm närma sig 1600-talets göteborgare. Genom rättsprotokoll, arkeologiska utgrävningar och andra källor kan vi berätta om hur livet kunde se ut när staden fortfarande var ung. Vad åt och drack man? Vad importerades och exporterades och vad arbetade folk med?

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Du behöver vara på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpper vi din plats om det är kö. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar.