Aktivitet

Kulturnatta

Fre 29 oktober 2021
17:00 – 22:00
Kostnadsfritt
Google

Vi bjuder in till en Kulturnatta med Generationsteatern, Teater Mandolin och föreläsningen Kvinnor till sjöss. Passa även på att spana in nya utställningar på museet, till exempel Grejen med Göteborg och Inzoomat. Det är fri entré till museet fram till stängning vid 22.00. Begränsat antal platser till respektive programpunkt. Programmet genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. Kulturnatta är en del av Göteborg Stads kulturförvaltning, se hela stadens program här.

18.00: Generationsteatern – Kvinndom, mod och morska kvinns

Margit föds i maj 1917, mitt under brödupproret i Göteborg. Vi får följa henne in till våra dagar och Metoo-rörelsen. Pjäsen är en skildring av kvinnors villkor under ett sekel och en hyllning till den vanliga tanten. Sång, musik och humor blandas med allvar och jävlar anamma. Ensemblen består av 12 amatörskådespelare mellan 11 och 76 år. Manus och Regi: Jeanette Forslund. Speltid: ca 1 tim och 10 min. Plats: Wallenstamsalen.

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-3683600 från klockan 17.00 samma dag

19.30: Kvinnor till sjöss

Sjöfartsmuseet Akvariet dyker upp under Kulturnatta och berättar om kvinnors erfarenheter till sjöss och på land – som sjöman, hustru, kokerska, redare och pirat. En alldeles för osynlig historia.

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00 från klockan 17.00 samma dag. Fri entré.

21.00: Häxfeber

I föreställningen Häxfeber lyfts frågor om gott och ont, människans val att förfölja de som är annorlunda och om rädslan att bli utpekad. Berättelsen kretsar kring Elin som flytt då hennes mamma bränts på bål. Tillsammans med Hans bearbetar hon det hon varit med om genom att berätta sin historia. Vem har rätt och vem har fel? Och framförallt, ska man som ensam fly eller ta upp striden mot orättvisorna?

Teaterföreställningen ges av Teater Mandolin och är baserad på Häxfeber av Leif Esper Andersen. Boken är utgiven av Gyldendal, producerad i samarbete med Gyldendal Group Agency. Teater Mandolin är en nybildad teaterförening med säte i Göteborg. Medlemmarna består av åtta personer med olika erfarenheter inom teater. Speltid: ca 50 minuter. PLats: Wallenstamsalen.

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00 från klockan 17.00 samma dag. Fri entré.

Passa också på att ta del av stadens historia genom att gå från förhistoria in i nutiden. Det historiska varvet är nu komplett med vår nya basutställning Grejen med Göteborg.

Det finns inga kommande aktiviteter