Queer Onsdag: Kampen mot sjukdomsstämpeln

Wallenstamsalen
Ingår i entrébiljett

Kampen mot sjukdomsstämpeln – OM OCKUPATIONEN AV SOCIALSTYRELSEN 1979

Den 29 augusti 1979 ockuperas Socialstyrelsen i Stockholm. Aktionen var ett led i kampen för att homosexualitet inte längre skulle klassas som en sjukdom. Aktivisterna lyckades och den 19 oktober samma år plockades sjukdomsstämpeln bort. Den 3 november 2021 gästas Göteborgs stadsmuseum av Barbro Westerholm och Jon Voss som tillsammans berättar mer om denna historiska händelse. Barbro var 1979 generaldirektör för Socialstyrelsen och Jon var en del av protestaktionen. Samtalet modereras av Lars Gårdfeldt från RFSL.

Queer onsdag är en föreläsningsserie där vi lyfter queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv eller kulturhistoriska frågor ur queera perspektiv. Queer onsdag äger rum på Göteborgs stadsmuseum den första onsdagen i månaden.

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet