Aktivitet

Jubileumsvandring

Fyra sekel av märkliga och spännande historier

Göteborg har fyllt 400 år, och det är fyra sekel fulla av märkliga och spännande historier. Följ med på en vandring från Stora Hamnkanalen till Hagakyrkan. Hör om hur bränder format staden och hur kanalerna var stadens livsnerv. Efter att stadens murar rivits anlades ett grönt stråk runt den gamla staden, ett andningshål för befolkningen. Under 1800-talet byggdes många av stadens stenhus och Vasastaden växte fram. Vilka byggde dem och till vad? Under vandringen berättar vi om människors livsöden och om byggnader som varit betydelsefulla för staden och dess invånare genom århundradena.

Stadsvandringen sker i samverkan med Gbg & Co.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Förbokning krävs! Förboka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Entrébiljett behövs inte för att delta i stadsvandringen. Samling i foajén. Avslutas vid Hagakyrkan. Kom gärna 15 minuter innan visningen börjar då vi delar ut teknisk utrustning till alla deltagare.

Tillgänglighet

Vi använder ljudförstärkande utrustning och rör oss i stadsmiljö. Trafik, höga ljud, trottoarkanter och gatstenar kan förekomma.

Fler vandringar

Alla aktiviteter
Det finns inga kommande aktiviteter