Aktivitet

Invigningssamtal Göteborg berättar

Past occasion
Ons 2 juni 2021
15:00 – 16:00
Kostnadsfritt

Stadsmuseet har intervjuat hundra göteborgare i åldrarna 6-97 år. Nu ställs deras berättelser ut i jubileumsutställningen Göteborg berättar, som öppnar 2 juni på Gustaf Adolfs torg!

Invigningsprogrammet blir digitalt. Möt författaren Marit Kapla i ett samtal med personerna som deltagit och arbetat med utställningen.

Program 15.00-16.00

Therese Brusberg, Chef för Göteborgs 400-årsjubileum, Charlotta Dohlvik, Chef för Samlingar, Stadsmuseet och Helena Joelsson Ekström, Chef för Utställningar på Stadsmuseet hälsar välkomna.

Författaren Marit Kapla gör en personlig reflektion över vad intervjuerna i utställningen säger om Göteborg. Vilka olika bilder av Göteborg träder fram i utställningen?

Därefter följer ett samtal med två av de 100 intervjuade göteborgare som medverkar i utställningen: Pontus Nilsen och Jamak Rezaie samt Marie Nyberg, projektledare och intendent på Göteborgs stadsmuseum och etnologen Marja Ågren. Hur valdes de 100 göteborgarna ut? Hur gick arbetet med intervjuerna och utställningen till? Hur är det att leva i Göteborg idag?

Ta del av samtalet HÄR som livestreamas på Facebook på utsatt tid. Samtalet kommer också att läggas ut i efterhand på vår Youtubekanal.

Om Göteborg berättar

Göteborg berättar är ett stort samtidsdokumentationsprojekt och en utställning som sker i samarbete med Göteborgs 400-årsjubileum. Utställningen öppnar 2 juni 2021 på Gustaf Adolfs torg och visas till och med 15 september.Projektet har tilldelats priset Årets samtidsdokumentation 2021, som delas ut av DOSS – Dokumentation av Samtida Sverige.

Läs mer om utställningen här.