Invigning: Augusta Lundin – Sveriges första modehus

Passerat tillfälle
Lör 2 april 2022
Foajén

Nu slår vi äntligen upp portarna till Stadsmuseets nya utställning Augusta Lundin – Sveriges första modehus!

Under invigningen får vi ta del av Anna Bergman Jurell och Lotta Lewenhaupts arbete med utställningen och boken Augusta Lundin – Haute couture på svenska (Appell förlag 2020). Boken är den första som någonsin har skrivits om Augusta Lundin och har tagits fram i samband med utställningen av de båda kuratorerna. Efteråt finns de på plats i utställningen för att svara på frågor och berätta mer.

Praktisk info
Invigningsprogrammet äger rum i Foajén och pågår i ca 30 minuter. Programmet tolkas till teckenspråk.

Utställningen är producerad gemensamt av Thielska Galleriet, Malmö museer och Göteborgs stadsmuseum.

Det finns inga kommande aktiviteter