Aktivitet

Hammarkullen inifrån – guidade stadsvandringar

Past occasion
Lör 9 oktober 2021
14:00 – 15:30
Utanför Folkets hus – Hammarkulletorget 62 B
Ingår i entrébiljett

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Samarrangemang mellan Ham-Sam/ Karnevalskommittén i Hammarkullen och Göteborgs stadsmuseum i samarbete med Folkuniversitetet.

Visste du att en stor del av Hammarkullen ligger i centrala Göteborg vid Frihamnen eller varför Hammarkullekarnevalen uppstod? Eller varför karaktärerna i konstnären Sens muralmålningar har massa små ansikten inuti sina ansikten? Följ på en guidad vandring i Hammarkullen för att få veta mer om stadsdelen som har beskrivits som en av Europas mest hoppfulla platser!

2021 utbildades några boende och verksamma i Hammarkullen till att bli lokala guider. Tanken med lokala guider är att berätta om och visa upp Hammarkullen inifrån. Guiderna berättar om allt det som är unikt, spännande och intressant med just Hammarkullen och målet är att fler ska ta del av det.

På de guidade visningarna blandas Hammarkullens historia, från 60-talets miljonprogram fram till nutidens solidaritetsarbetet och den offentliga konsten med anekdoter och guidernas personliga berättelser.

Stadsvandringarna arrangeras av Hammarkullen 365/HAM-SAM i samarbete med Göteborgs stadsmuseum.

Det finns inga kommande aktiviteter

andra aktiviteter med hammarkullen

Alla aktiviteter