Aktivitet

Föreläsning: Åldrande på 1600- och 1700-talet

Passerat tillfälle
Tors 20 april 2023
13:00 – 14:00
Ingår i entrébiljett

I den här programpunkten delger historikerna Annika Sandén och Ulrika Lagerlöf Nilsson en bild av vad som karaktäriserar staden under 1600- och 1700-talet. På den här tiden fanns det tydliga sociala gränser för stadens invånare. Hur påverkade detta livsvillkoren för äldre i staden? Hur såg exempelvis skillnaderna ut mellan fattig och rik och mellan man och kvinna?

Vem tog hand om äldre som inte klarade sig själva och hur såg denna verksamhet ut?

AgeCap bedriver multidisciplinär forskning ett gott och värdefullt åldrande med fokus på äldres roll och deltagande i samhället.

Under Göteborgs 400-årsjubileum arrangeras jubileumsfestivalen Årsrika Göteborg 400. Festivalen riktar sig till alla åldrar och innehåller ett rikt varierat program. Arrangörerna bakom festivalen är forskningscentret AgeCap vid Göteborgs universitet, Åldersvänliga Göteborg och Äldreombudsmannen tillsammans med ett stort antal aktörer.

Deltagare: Annika Sandén, docent i historia; Ulrika Lagerlöf Nilsson, docent i kyrkohistoria och Ingmar Skoog, professor i psykiatri och föreståndare (moderator).

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-3683600. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten och genomförs i samarbete med Göteborgs universitet och Folkuniversitetet.

Fler tillfällen

Det finns inga kommande aktiviteter