Familjevisning: Ett skepp kommer lastat

Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år
Boka

Utforska hemligheterna i 1700-talets Göteborg

Mitt i Göteborgs hjärta ligger det Ostindiska huset. Idag är det platsen för Göteborgs stadsmuseum, men det har inte alltid varit så. Hur kom det sig egentligen att man byggde ett så här stort hus? En ledtråd till vad som funnits i huset från början är namnen på skeppen, ostindiefarare. Vad hade de med sig i sin last? Vem hade beställt den och vad gjorde man med alla dyrbara saker som man köpte med sig från de långa resorna? Följ med på en taktil visning och utforska hemligheterna i 1700-talets Göteborg.

Praktisk info

Visningarna ingår i entrébiljetten till museet. Begränsat antal platser. Förboka din plats här. Vi har ett maxantal på fem bokningar/person. Var på plats senast fem minuter innan programmet börjar, annars släpps platsen vid kö. Kom ihåg att avboka din plats om du får förhinder. Avbokning görs via mail till bokningar.stadsmuseet@kultur.goteborg.se

Samling i Stadsmuseets foajé.

Rekommenderad ålder 5-7 år.