Aktivitet

Göteborgs garage: Om cykeln

Ons 17 april 2024
18:00 – 19:00
Foajén
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år
Google

En fulländad, mänsklig maskin

Vilken betydelse har cykeln haft för 1900-talets utveckling? Och hur kom det sig att cykelaffärerna i början av 1940-talet inte bara sålde cyklar utan även TV- och radioapparater?

I detta föredrag följer vi cykelns utveckling, från 1790-talets snabblöpare till dagens cykel. Monarkmuseets intendent och ägare Roger Arneson kommer att berätta hur en planka på två hjul utvecklades via 1800-talets snabba höghjulingar och 1900-talets säkerhetscykel med frinav, till den form vi ser än idag.

Ta del av cykelns spännande utveckling och hör om den betydelse som cykeln haft för samhället, som så väl transportmedel som semesterfordon.

Utställda cyklar

Göteborgs garage är en ny föreläsningsserie med utgångpunkt i museets fordonsamling. Inför och i samband med föreläsningen finns en unik möjlighet att se fyra cyklar från olika tider i museets foajé.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Du behöver vara på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpper vi din plats om det är kö.

Det finns inga kommande aktiviteter