Boksläpp: Jens S Jensen – Samlat verk

Foajén, Stadsmuseet
Fri entré till foajén
Google

Stadsmuseet bjuder in till mingel och bokprat om nyss utgivna fotoboken Jens S Jensen Samlat verk (Bokförlaget Arena, 2022).

Boken skildrar för första gången bredden och djupet hos en av efterkrigstidens viktigaste svenska fotografer, Jens S Jensen (1946-2015). Under fyra decennier, från 1973 till 2013, dokumenterade han Hammarkullen utanför Göteborg. Det är en helt unik skildring av ett miljonprogramsområde och dess invånare.

I sin omfattande essä skriver Niclas Östlind om Jensens arbete och väver samman de olika delarna och sätter hans samlade verk i ett vidare fotohistoriskt sammanhang. Boken är rikt illustrerad med återgivningar i faksimil ur Jensens böcker och ett stort antal tidigare opublicerade bilder från den fotosamling som donerades till Stadsmuseet 2018 av Jensens söner Jakob och Jesper Jensen.

Niclas Östlind, lektor vid HDK-Valand, curator och författare av boken, är på plats och ger oss en bild av Jens S Jensens betydelse för svensk fotohistoria.

Jens S Jensen Samlade verk till kampanjpris
Boken finns till försäljning under kvällen till kampanjpris 400 kr (ord. pris 495 kr). Boken är utgiven med stöd av Hasselbladsstiftelsen och Göteborgs stadsmuseum.

Praktisk information
Fri entré till foajén. Museikort eller dagsbiljett krävs för att besöka museet och våra utställningar.

Foto: Boy on the wall, Hammarkullen, Jens S Jensen

Det finns inga kommande aktiviteter