Aktivitet

Alma – en kvinnohistoria

Passerat tillfälle
Ons 16 mars 2022
18:00 – 19:00
Teckenspråkstolkat
Hörsalen

Beskuret bokomslag, Blue Publishing

Hur var det att växa upp i Sverige under 1900-talets första sju decennier? I boken ”Alma – en kvinnohistoria” beskriver Eva Martinsson några kvinnoöden i det framväxande välfärdssamhället. I centrum står Alma och hennes liv i Göteborg. Alma föds i ett fattigt hem i Dalsland och får lämna hemmet i tidig ålder för att börja som piga på en gård i Syrhåla på Hisingen.

Vad kan en fiktiv roman berätta om det förflutna och vad var det som gjorde att författaren ville synliggöra kvinnors kamp mot fattigdom, fördomar och förtryck? Utifrån boken reflekterar Martinsson tillsammans med publiken kring hur vi idag relaterar till historien.

Eva Martinsson är bosatt i Göteborg. Efter ett långt yrkesliv började Martinsson på Göteborgs Universitet och fick genom studierna i idéhistoria, inspiration till att själv berätta historier.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten och genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster.

Om denna serie

I vårens onsdagsföreläsningar bjuder Stadsmuseet in författare som på olika sätt skrivit om teman kopplade till museets utställningar. Mat och krig, kvinnohistoria och svensk haute couture är ämnen som vi kommer att fördjupa oss i den här terminen.

Se fler i serien

Alla aktiviteter
Det finns inga kommande aktiviteter