Göteborgs stadsmuseum

rosa korsett.

Göteborgs garderob

I vår nya modeutställning gläntar vi på dörren till en annan tid. Här möter vi allt ifrån ateljésydda drömklänningar i siden till en liten lappad barnjacka, som slutat sina dagar som isolering i ett torp. Vad kan ett enskilt plagg berätta? Vad kan modet avslöja om sin tid? Och hur kan museets modesamling påverka oss idag?

4 maj 201922 augusti 2021
Läs mer om Göteborgs garderob
bild på West Pride-flagga

West Pride 12-14 juni

Tillsammans med  Sjöfartsmuseet Akvariet utforskar vi HBTQ-begreppet. Utifrån homo-, bi-, trans- och queerperspektiv anordnas fyra olika föredrag och en guidad visning på Göteborgs stadsmuseum. Fri entré till aktiviteterna.

Läs mer om West Pride 12-14 juni
Svartvitt foto av en svetsare i Volvofabriken i Torslanda. Foto av Jens S Jensen, taget 1976-78

Jobba, leva, bo

Bilder av ett samhälle

Fotografen Jens S Jensens ikoniska dokumentärfoton av invånare i Hammarkullen och arbetare på Volvofabriken i Torslanda möter samtida bilder och berättelser. 

24 november 201822 september 2019
Läs mer om Jobba, leva, bo

En kvart om Göteborg

I vårens sista avsnitt av Stadsmuseets podcast pratar programledare Ylva Berglund och Håkan Strömberg om djur i staden. Vi får höra historier om rådjur, vargar, hundar och råttor. Allt detta och lite till i  "En kvart om Göteborg".

Läs mer om En kvart om Göteborg

Händer på museet

bild på lilla änggården, vitt hus

Invigning av Lilla Änggården

Familjesöndag

Lilla Änggården är Stadsmuseets sommarfilial i natursköna Änggårdsbergen. Här möter du ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler. På invigningen bjuder vi på musik, kaffe och kaka, textilworkshop, saftprovning och inte minst visningar av huset.

sön 2 jun
Läs mer om Invigning av Lilla Änggården

Konferens

Boka in din konferens, ett mingel eller ett möte i en spännande och oväntad miljö. Göteborgs stadsmuseum ligger centralt i Göteborg nära Brunnsparken och Domkyrkan i det anrika Ostindiska huset.

Läs mer om Konferens