Program

Tisdagsklubben

Tisdagsklubben

Alla är välkomna till vår historieklubb där vi lyssnar på föreläsningar med olika perspektiv på Göteborg och världen. I vår bland annat om 1600-talet och medeltiden med anledning av museets nya utställning Göteborgs födelse. Vi bjuder på kaffe och te. Elva tisdagar 15.00-16.00 i Wallenstamsalen.

Begränsat antal platser, ingen föranmälan. Biljetter kan hämtas i receptionen från kl 10 samma dag som föreläsningen hålls. Först till kvarn gäller.

mars
tis 28 mar

Hur skolan fick ansvar för den samhällssociala verksamheten

Tisdagsklubben

Gunnar Hejde och Iréne Eriksson från skolmuseets vänförening berättar om Göteborgs skolhistoria. Klicka på rubrik för mer information och biljetter.

15.00
Var:
Wallenstamsalen
april
tis 4 apr

Silverhjärtats hemlighet

Tisdagsklubben

Museets pedagog Håkan Strömberg berättar om jakten på silverhjärtats hemligheter. Klicka på rubrik för mer information och biljetter.

15.00
Var:
Wallenstamsalen
tis 11 apr

Sommarliv. Minnen, drömmar och materialitet

Tisdagsklubben

Varför väljer miljontals människor att återkomma till samma platser, år efter år? Kerstin Gunnemark, professor i etnologi, berättar. Klicka på rubrik för mer information och biljetter.

15.00
Var:
Wallenstamsalen
tis 18 apr

Kristna vikingar i Varnhem

Tisdagsklubben

Vid utgrävningar har ruinen av en gårdskyrka och en stor begravningsplats med tusentals gravar, från 900-talet fram till 1100-talets slut påträffats. Maria Vretemark, arkeolog, berättar. Klicka på rubrik för mer information och biljetter.

15.00
Var:
Wallenstamsalen