Barn & unga

Spela rollspel på påsklovet

Barn & unga
tis 11 apr
ons 12 apr
tors 13 apr
sön 16 apr
Tid: 
11.30, 12.30, 13.30 & 14.30
Var: 
Göteborgs födelse

Var med och kämpa i ett actionfyllt äventyr i Nya Lödöse eller hjälp till att återfinna den försvunna skatten i Göteborg! Du spelar och kämpar ihop med fyra andra spelare, med hjälp av en av museets spelledare.

Praktisk info

Varje spelomgång har plats för 5 spelare. Rekommenderad ålder: 10-15 år. Det kommer även att finnas möjlighet att spela på egen hand i utställningen, en spelledare finns på plats för råd och spontanspel mellan kl 11 och 16 vid alla speltillfällen. Du kan förboka plats till det spel som du vill delta i genom att anmäla dig i museets reception på: 031 – 368 36 00.

Fakta om spelet

I museets nya utställning Göteborgs födelse möter du staden Göteborg för 400 år sedan och får chansen att lära känna de första göteborgarna. Till utställningen har museet i samarbete med Eloso förlag tagit fram ett rollspel baserat på utställningen, där du som spelare tillåts ta ett steg längre och för en timma förvandlas till en Göteborgare på 1500- & 1600-talet!

Rollspelet, ”Historiska Äventyr i Göteborg”, bygger på spelskaparen Daniel Lehtos spelsystem Äventyr och är anpassat för nybörjare och unga. Tre olika äventyr från tre tidsepoker låter dig ta rollen av ungdomar och unga vuxna för att uppleva Göteborgs spännande historia på nära håll. 

Rollspelsberättelsen "I svärdets tid" handlar om en otrygg tid i början på 1520-talet när två familjer flyr från sin nerbrunna gård till Nya Lödöse där de hoppas hitta trygghet. I "Den försvunna kistan" spelar man svenska och nederländska unga vuxna som får hjälpa till att leta efter en försvunnen kassakista som ska bekosta en av de många byggnationer som pågår i början av 1620-talet. "Martas öde" handlar om att vara ogift, men med barn 1698 och fokuserar på svåra beslut och moraliska ställningstaganden som är aktuella än idag.

Rollspelet innehåller både regler och de tre beskrivna äventyren i en vacker fyrfärgsbok som kommer finnas tillgänglig i museets butik.

Ingår i museets årskort, fri entré upp till 25 år.