Tisdagsklubben

Kristna vikingar i Varnhem

Tisdagsklubben
tis 18 apr
Tid: 
15.00
Var: 
Wallenstamsalen

Vid utgrävningar har ruinen av en gårdskyrka och en stor begravningsplats med tusentals gravar, från 900-talet fram till 1100-talets slut påträffats. Fynden visar att Västergötland kristnades tidigare än vad man hittills trott. Maria Vretemark, arkeolog, berättar om spåren av en mäktig gård i Varnhem från vikingatiden.

OBS! Stadsmuseets pedagog och experimentella arkeolog, Mari Wickerts, handsyr på en dräkt till vikingakvinnan Kata, som dog runt 1050. Dräkten skall ingå i Västergötlands museums nya utställning, som öppnar i maj 2017. Välkomna att se hur sömnadsarbetet växer fram, mellan kl 13-15 utanför Wallenstamsalen.

Alla är välkomna till vår historieklubb där vi lyssnar på föreläsningar med olika perspektiv på Göteborg och världen. I vår bland annat om 1600-talet och medeltiden med anledning av museets nya utställning Göteborgs födelse. Vi bjuder på kaffe och te. Elva tisdagar 15.00-16.00 i Wallenstamsalen.

OBS! HÖGT TRYCK PÅ VÅRA TISDAGSKLUBBAR!
Glädjande nog är det högt tryck på biljetterna till Tisdagsklubben. Vi rekommenderar våra besökare att komma i god tid för att hämta ut sin biljett. Biljetter kan hämtas i receptionen från kl 10 samma dag som föreläsningen hålls. Först till kvarn gäller! Begränsat antal platser och ingen föranmälan.