Tisdagsklubben

Nedslag i Göteborgs skolhistoria

Tisdagsklubben
tis 28 mar
Tid: 
15.00
Var: 
Wallenstamsalen

Gunnar Hejde och Iréne Eriksson från Skolsamlingarna vänförening berättar om tandläkare och skolgymnastik, om skolarkitektur och pedagogiska idéer. Under föreläsningen berättas bland annat om skolans ansvar för den samhällsociala verksamheten, om arkitektur och pedagogik i Burås- och Karl Johansskolorna och varför turister besökte Karl Johansskolan. Det berättas också om skoltandvård, gymnastik och vad som hände med Buråsskolans badrum.

Alla är välkomna till vår historieklubb där vi lyssnar på föreläsningar med olika perspektiv på Göteborg och världen. I vår bland annat om 1600-talet och medeltiden med anledning av museets nya utställning Göteborgs födelse. Vi bjuder på kaffe och te. Elva tisdagar 15.00-16.00 i Wallenstamsalen.

OBS! HÖGT TRYCK PÅ VÅRA TISDAGSKLUBBAR!
Glädjande nog är det högt tryck på biljetterna till Tisdagsklubben. Vi rekommenderar våra besökare att komma i god tid för att hämta ut sin biljett. Biljetter kan hämtas i receptionen från kl 10 samma dag som föreläsningen hålls. Först till kvarn gäller! Begränsat antal platser och ingen föranmälan.