PROGRAM

Barn & unga

Sommarlov: Spela rollspel

Barn & unga

Var med och kämpa i ett actionfyllt äventyr i Nya Lödöse eller hjälp till att återfinna den försvunna skatten i Göteborg! Tillsammans med fem deltagare och vår spelledare Liv skapar vi en interaktiv berättelse och använder oss av tärningar, papper och fantasi för att leva oss in i ett spännande äventyr! Vi kommer att erbjuda bordsrollspelet syntolkat, ledsagare finns på plats. 

OBS. Datum och tider för alla sommarlovsaktiviter finns samlade här: Sommarlov för unga.

Praktisk info
Vi erbjuder två spel om dagen där varje spelomgång har plats för 5 spelare. Speltid: ca 1,5 timme. Rekommenderad ålder: 10-15 år. Vi samlas i receptionen en kvart innan spelet börjar. Drop in.

Vill du veta mer om hur rollspel fungerar? Kika in på Sveroks hemsida: http://www.sverok.se/spel/rollspel/

Fakta om spelet
I museets nya utställning Göteborgs födelse möter du staden Göteborg för 400 år sedan och får chansen att lära känna de första göteborgarna. Till utställningen har museet i samarbete med Eloso förlag tagit fram ett rollspel baserat på utställningen, där du som spelare tillåts ta ett steg längre och för en timma förvandlas till en Göteborgare på 1500- & 1600-talet!

Rollspelet, ”Historiska Äventyr i Göteborg”, bygger på spelskaparen Daniel Lehtos spelsystem Äventyr och är anpassat för nybörjare och unga. Tre olika äventyr från tre tidsepoker låter dig ta rollen av ungdomar och unga vuxna för att uppleva Göteborgs spännande historia på nära håll.

Rollspelsberättelsen "I svärdets tid" handlar om en otrygg tid i början på 1520-talet när två familjer flyr från sin nerbrunna gård till Nya Lödöse där de hoppas hitta trygghet. I "Den försvunna kistan" spelar man svenska och nederländska unga vuxna som får hjälpa till att leta efter en försvunnen kassakista som ska bekosta en av de många byggnationer som pågår i början av 1620-talet.

"Martas öde" handlar om att vara ogift, men med barn 1698 och fokuserar på svåra beslut och moraliska ställningstaganden som är aktuella än idag.

Rollspelet innehåller både regler och de tre beskrivna äventyren i en vacker fyrfärgsbok som kommer finnas tillgänglig i museets butik.     

Under fyra veckor i sommar välkomnar Göteborgs stadsmuseum barn och unga från hela Göteborg att upptäcka museets utställningar och gröna innergård. Fokus på eget skapande med nya vänner från hela staden!

tis 20 jun
ons 21 jun
tors 22 jun
Tid: 
11.00 och 13.00
Var: 
Samling i foajén