Arkeologidagen

sön 27 aug
Tid: 
11.00-15.00

Under årets arkeologidag välkomnar vi alla som är intresserade att lyssna till ett föredrag med nydisputerade Yvonne Karlsson. Dessutom är alla fornlämningsfaddrar välkomna till en träff med presentation kring årets fadderarbete och exempel från årets grävningsresultat. Träffen är öppen för både dig som är fornlämningsfadder idag, och för dig som funderar på att bli fornlämningsfadder.

11.00-13.00 Fadderträff för Göteborgs fornlämningsfaddrar
Alla fornlämningsfaddrar välkomnas till en träff med presentation kring årets fadderarbete och exempel från årets grävningsresultat. Träffen är öppen för både dig som är fornlämningsfadder idag, och för dig som funderar på att bli fornlämningsfadder. Med arkeolog Ulf Ragnesten.

13.00-14.00 Föreläsning: På jakt efter kvinnors arbete
I februari i år disputerade Yvonne Karlsson vid Göteborgs universitet med avhandlingen På jakt efter kvinnors arbete. Nu har du chansen att höra henne berätta om kvinnors arbete under förhistorien. Utgångspunkterna är en 8000 år gammal hydda utanför Uddevalla, en 4000 år gammal boplats under ett stort klippöverhäng i Sogndalsfjällen i Norge samt ett lika gammalt litet hus på Fosieboplatsen i Malmö.

Såväl föreläsningen som fadderträffen är kostnadsfria.
Fri entré för alla fornlämningsfaddrar, årsbiljett gäller som entré för alla andra.