Sommarlov för unga

Under fyra veckor i sommar välkomnar Göteborgs stadsmuseum barn och unga från hela Göteborg att upptäcka museets utställningar och gröna innergård. Fokus på eget skapande med nya vänner från hela staden! Sommarlovssatsningen är ett gemensamt projekt inom staden där allt är gratis och öppet för alla!

Med reservation för förändringar. Drop in gäller för de flesta aktiviteter men för några hämtas biljetter i receptionen samma dag. Mer information kommer inom kort. Rek. ålder: 6-15 år

Göteborgs födelse - en tidsresa
20-22 juni, kl. 11.00 - 16.00
Hur levde man i Göteborg för 400 år sedan? Genom rollspel, Cosplay, fäktning och workshops lever vi oss in i medeltidens och barockens spännande värld.

Framtidens stad som teater
27 juni-1 juli, kl. 11.00 - 16.00
Med spännande material bygger vi tillsammans upp framtidens Göteborg på museets innergård. Vår framtidsstad används samtidigt som scenografi för improvisationsteater där alla får vara med!

Poesi, kollage och musik
4-8 juli, kl. 11.00 - 16.00
Vi kikar på utställningen om Freddie Wadling och provar rap, spoken word, poesi, konst och sång. Dela med dig av dina tankar på vårt poesi- och kollageplank eller ställ dig på vår öppna scen.

Vill du DJ:a eller göra musik av oljud?
11-15 juli, kl. 11.00 - 16.00
Få grundläggande DJ-kunskaper och lär dig spela, mixa och experimentera med musik. Spela för dig själv eller med dina vänner. Vi avslutar veckan med fest på innergården där vi visar upp våra skills.

På egen hand
20-22 juni, 27 juni-1 juli, 4-8 juli, 11-15 juli, kl. 11.00 - 16.00
Upptäck museets utställningar genom spännande uppdrag och kluriga gåtor. Vad har en enhörning med Göteborgs historia att göra? Vad finns i dansrummet på 3:e våningen? Hittar du bilderna gjorda av tejp? Passar barn mellan 6-10 år.