Podcast: En kvart om Göteborg

Lyssna på GÖTEBORGS FÖRSTA MUSEIPODCAST

Här får du femton minuters Göteborgsk kulturhistoria och angelägna perspektiv på vad som händer i staden just nu.

Hur hanterar vi att vi lever på en dansande lerjättes rygg? Var ligger Göteborgs längsta rulltrappa och bästa lekplats? Varför känns en linbana som en gammal idé och varför är vi så förtjusta i att bygga höga hus? Det är bara några av frågorna som kommer att besvaras i Stadsmuseets nya podcast. Ett nytt avsnitt kommer ut ungefär var tredje vecka här på webben, iTunes och Soundcloud.

AVSNITT 1: BLÅLERAN OCH GÖTEBORG
Vi tar ett geggigt slemgrepp om blålerans Göteborg. Ylva Berglund och Håkan Strömberg knådar ut blålerans kulturhistoria, nutidsspanar och lanserar en helt ny stadsslogan. Och ställer den ödesdigra frågan - kan staden plötsligt glida ner i lerans bråddjup?

Lyssna via Soundcloud här.
Lyssna via iTunes här.

Fakta: En kvart om Göteborg
Programledare för poden är Ylva Berglund (intendent) Håkan Strömberg (pedagog och historiker) och Kristian Jonsson (bebyggelseantikvarie) på Göteborgs stadsmuseum. Tillsammans guidar de genom aktuella nutidsfrågor varvat med historiska återblickar på staden Göteborg. Producent är Isa Andersson och musiken i programmet kommer från Göteborgsbaserade bandet Flared. Tekniker: Lars Lindeberg.
Läs mer om poden i vårt pressmeddelande här.

Vad är en podcast?
En podcast, eller podradiosändning, är ofta hemmaproducerad radio som distribueras digitalt via nätet. En podcast kan du ladda ner som ljudfil eller strömma direkt och lyssna på var som helst och när som helst. Det enda som behövs är en internetuppkoppling, dator eller mobiltelefon.

Hur lyssnar jag på podcast?
Lyssna på ”En kvart om Göteborg” via Soundcloud, iTunes eller Stadsmuseets webb.
Strömma eller ladda ner mp3-ljudfilen direkt här på sidan, eller sök på podcasten i iTunes eller Soundcloud. Har du en Iphone kan du ladda ner appen podcaster och lyssna och enkelt prenumerera på alla avsnitt i iTunes här.

Ladda ner avsnittet som mp3-ljudfil här:

Bifogade filer