Entré & öppettider

Museets öppettider
Tisdag-söndag 10-17
Kvällsöppet onsdag 10-20
Stängt måndagar

Museet har stängt på måndagar, långfredagen,  1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen,  nyårsafton och nyårsdagen. Helgdagar och aftnar som infaller på onsdagar har museet öppet 10-17 (ej kvällsöppet). Övriga röda dagar har museet öppet som vanligt.

Faktarummet: tis–fre 13–17, ons 13–20
Museibutiken: tis–sön 11–17, ons 11–18

Entré till museet
Ett inträde för vuxna (25 år och uppåt) kostar 40 kr. Entrébiljetten är en årsbiljett som gäller kalenderåret ut. Årsbiljetten gäller till fyra museer i Göteborg: Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska Museum. Förhöjd avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Röhsska är tillfälligt stängt fram till 1 juni 2018.

Fri entré för alla under 25 år samt för seniorer folkbokförda i Göteborg (från året hen fyller 65 år). Den fria entrén gäller till de utställningar som ingår i årskortet men det gäller inte till de utställningar som har en extra avgift. De museum som har fri entré är Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska museum.

Du hämtar ut ditt seniorkort i kassan på något av de ovannämnda fyra museerna. Du behöver ha med dig giltig legitimation så att vi kan se att du är folkbokförd i Göteborg. Sedan får du ditt årskort märkt med ”senior” som du kan använda under hela året. Röhsska är tillfälligt stängt fram till 1 juni 2018.