Blogg

Urbanum

Urbanum - Vill du veta en hemlis?

Släpp Gustav Adolf, Avenyn och Håkan Hellström. I projektet: Vill du veta en hemlis? får den som är nyfiken reda på helt andra historier om Göteborg. Utställningen som börjar idag håller på perioden 16-29 november 2015 och har tagits fram av en grupp studenter på Kulturverkstan.

- Vi vill ge folk en anledning att erövra delar av staden som de vanligtvis inte rör sig i.
Göteborg är en segregerad stad och många lämnar inte sin stadsdel. Åker du till en ny plats tror vi att chanserna är stora att du återvänder dit, säger studenterna.

Var med och tävla!

Ladda ner tävlingskartan här (se bild!) eller besök museet och få en papperskarta. Utställningsplatserna som studenterna valt är lätta att nå med buss och spårvagn. På platserna scannar du en QR-kod och får ta del av en berättelse som gömmer sig där. Sen instagrammar du ett foto från platsen och reser vidare. Alla som deltar är med och tävlar om fina priser.

Prisutdelningen sker på Stadsmuseet den 2 december kl 17.00.  Då kan de tävlande vinna: månadskort Regionen runt från Västtrafik, biljetter till Teater Aftonstjärnan eller en lunch för två på restaurangen Styrsö Skäret.

Så, våga och vinn!