Tillgänglighet

Vi finns i Tillgänglighetsdatabasen

MUSEET

Lokaler

Alla utställningar kan nås med hiss. Högre trösklar har ramper, några lägre trösklar saknar detta. I entrén finns en handikapptoalett samt en rullstol till utlåning. Scenen i foajén har ramp. Det finns blindskrift utanför alla toaletter och i hissarna. Den stora hörsalen i museet, Wallenstamsalen, har hörslinga. Övriga lokaler saknar hörslinga. Du kan självklart ta med din assistanshund till oss!

I foajé/reception

En introduktionsfilm om museet och våra lokaler på teckenspråk. 
Plankarta över huset på svenska, engelska och tyska.
En blisskarta.
Möjlighet till teckenspråkstolkning via uppringd teckenspråkstolk. 
Stadsvandringskartor på sex olika språk- läs mer här!

App i utställningen Värdefullt

Appen heter "Värdefullt" och där finns alla texter, fördjupningar, föremål, och filmer. I appen finns möjlighet att lyssna på texterna och göra val som teckenspråk, engelska eller lättläst svenska. Det går självklart bra att låna en läsplatta i vår reception eller använda de stationära skärmarna som finns i utställningen.

App i utställningen Göteborgs födelse

Kommer inom kort!
Utställningen som öppnar 11 mars kommer att vara tillgänglig på fyra språk: teckenspråk, punktskrift, svenska och engelska i appen "Göteborgs födelse". I appen finns dessutom möjlighet att få en syntolkning av utställningen och utställningstexterna upplästa.

tillgänglighet i urbanum

Filmerna i bion i utställningen Urbanum har svensk undertext, är teckenspråkstolkade och syntolkade. Utställningstexterna finns som brailleskrift. Fråga personalen i recpetionen.
Urbanum kan nås via hiss.

FUNKTEK 
Läs mer om projektet Funktek och Stadsmuseets arbete med tillgänglighet här.

frågor

Har du frågor som om tillgängligheten i museet kan du också kontakta värdarna i museets reception.
031-368 36 00
stadsmuseum@kultur.goteborg.se

WEBBPLATSEN

Webbplatsen är byggd med följsam design, en form av mobilanpassning som gör att webbplatsen anpassar sig till storleken på besökarens skärm.

ÄNDRA TEXTSTORLEK

Webbplatsen använder relativ textstorlek. Du kan därför ändra textstorleken direkt i din webbläsare.

Textstorleken kan i de flesta moderna webbläsare ändras genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet.

Hur man gör det varierar något mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns kommandon för detta i Visa-menyn (View i engelska versioner av webbläsare) alternativt under Zoom.

Om du är osäker på hur man gör läs informationen i webbläsarens hjälpfunktion.

ÄNDRA FÄRGER OCH KONTRASTER

Du kan även välja att ändra färger om du tycker att det underlättar läsningen av webbplatsen. Du kan välja både att ändra textens färg och bakgrundsfärgen.

I Internet Explorer väljer du knappen Verktyg och väljer därefter Internet-alternativ. Klicka på fliken Allmänt och sedan på Färger. Avmarkera kryssrutan Använd Windows-färger och välj därefter vad det är du vill ändra färg på och till vilken färg.

Om du är osäker på hur man gör läs informationen i webbläsarens hjälpfunktion.