Lilla Änggården

Lilla Änggården är Stadsmuseets sommarfilial i natursköna Änggårdsbergen. Här möter du ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler. 

invigning 10 juni

Invigning av sommaren på Lilla Änggården 10 juni kl 11–15. Ta en kopp kaffe i gröngräset, släck törsten med ett glas saft! Bygg dig en fågelholk eller kom med på visning av Lilla Änggården! Se hela programmet här.

Visningar

Varje söndagar 10 juni- 9 sept. Läs mer här!
Föranmälan via museets reception, 031-368 36 00. Årsbiljett eller dagsbiljett (köpt samma dag) gäller som entré. Det går att swisha betalning på plats men föranmälan krävs.

Tillgänglighet: Lilla Änggårdens huvudbyggnad, kaffestuga och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor. Huset är ej kontrastmarkerat.

Hitta hit: Besöksadress: Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15. Huset är vitt och ligger uppe i en trädgård/park i slutet av gatan.

Karta: klicka på länken för att komma till Eniros kartor

Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.
Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.
Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

HISTORIA

Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och har anor från 1700-talet. Till en början var Lilla Änggården apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900.